Хванаха пияни водачи
Хванаха пияни водачи / netinfo

Двама шофьори, употребили алкохол бяха заловени по време на специализирана полицейска операция в Сливенско, информират от полицията.

Вчера в 22,40 часа в село Пет могили е спрян за проверка лек автомобил “Фолксваген Голф”, управляван от 43 годишен мъж  от с.Ковачево, общ. Раднево. При проверката за употреба на алкохол той е показал проба от 1,82 промила. Задържан е в РУМВР-Нова Загора. Срещу него е образувано бързо  досъдебно производство.

Пътните полицаи в Нова Загора са задържала още едип пиян водач в село Любенец. При проверка е спрян  лек автомобил “Фиат Пунто”, управляван от 28- годишен шофьор от Раднево.

При проверката за употреба на алкохол водачът е показал положителна проба от 1,56 промила. Задържан е за 24 часа. Срещу него е образувано бързо досъдебно производство.

На 11 февруари от 10,00 до 12,00 часа е проведен широкообхватен контрол на главен път ІІ-48 на изхода на  Котел в посокаОмуртаг. Проверени са 10 товарни автомобила,  3 микробуса, превозващи пътници и 12 леки автомобила. Нарушения не са констатирани.

Всички проверени водачи са били с редовни документи, използвани са обезопасителвните колани, всички са притежавали валидни застраховки „Гражданска отговорност” и валидни винетни стикери, не са установени случаи на употреба на алкохол или упойващи вещества.