/ Съюза на художниците
В отворено писмо до медиите, Дружеството на художниците в Сливен изразява благодарност към  всички институции, спомоществователи и граждани, които помогнаха за успешното протичане на благотворителния търг на картини, организиран от дружеството.

Той бе проведен през първата половина на януари в зала „Май“ и фоайето на Съдебната палата, с подкрепата на зам.-кмета по културата и социалните дейности Пепа Чиликова, председателя на Районния съд в Сливен Живка Кирилова и председателя на Окръжния съд Кънчо Жеков.

дарение
Съюза на художниците


Със събраните средства беше създаден фонд „Художник в беда“, който със солидарно събрани суми ще оказва помощ на художници в тежко социално положение. С част от събраните средства сливенските художници направиха благотворителен жест и подпомогната окръжната болница „Д-р Иван Селимински“, за закупуването на легло със специален характер за детското отделение на лечебното заведение.

дарители
Съюза на художниците


За реализацията на благотворителния търг оказаха съществена помощ Снежана Кънева от община Сливен, колекционерът на картини Иван Митев, Сава Хараламбов адвокатите Станислав Раднев и Магдалена Данчева. За осъществяването на идеята беше от значение безвъзмездното дарение на Катя Момчева, благотворителният жест на Красимир Михайлов.

По време на търга, най-големите откупки на картини направи Ловнорибарското дружество в Сливен, в лицето на неговия председател - народния представител Кольо Милев и члена на ръководството Станислав Аврамов.

Първият търг на картини, организиран от Дружеството на художниците в Сливен премина успешно. Освен към картините и малките пластики, любителите на изобразителното изкуство проявиха голям интерес и към рисуваната коприна.

Търгът поставя началото на благотворителната инициатива на сливенските художници, сподели председателят на дружеството Бурхан Капсъзов. Той благодари на всички граждани, направили откупки в името на общата цел.