Христина Чолакова е председател на Общински съвет - Котел
Христина Чолакова е председател на Общински съвет - Котел / Дарик Сливен Архив

Христина Чолакова е избрана за председател на Общински съвет - Котел. Това е станало на първото заседание на новоизбрания местен парламент. В присъствието на областния управител Марин Кавръков зам.областния управител Христо Карабекиров и народния представител от ДПС Янко Янков новоизбраните кметове и общински съветници положиха клетва и получиха удостоверенията си от председателя на ОИК - Котел Кольо Косев.

Новият-стар кмет Христо Киров получи символът на властта - кметската огърлица от областният управител Марин Кавръков. Първото заседание бе ръководено от най-възрастния общински съветник  Хамза Караджа.

След тайно гласуване общинските съветници, които са 21, избраха за свой председател Христина Чолакова от листата на ПП ГЕРБ. Следващото заседание на Общински съвет - Котел ще е в края на месеца - каза за Дарик Чолакова.

В момента общинските съветници разглеждат правилника за работа на местния парламент и в процеса на работа ще се реши дали ще се сформира временна комисия за съставяне на нов, или ще се работи по стария след необходимите корекции.