Хор Добри Чинтулов на турне в Европа
Хор Добри Чинтулов на турне в Европа / netinfo

Четири концерта ще изнесе в Европа хор „Добри Чунтулов” Сливен. Заедно с изложба от ценни книги на читалище „Зора”, хористите ще представят Сливен и България в европейските страни по проект „Дни на България в Европа - Българската култура част от общото европейско културно пространство", съобщи за Дарик диригентът Методи Григоров.

Целта на проекта е да се утвърди положителния образ на България като пълноправен член на Европейския съюз чрез представянето на културата и институциите от един конкретен регион на страната – Сливен.

Проектът е на фондация за развитие на регион Сливен и се реализира с финансовата подкрепа на Комуникационна стратегия на Република България за Европейския съюз - Работна програма 2007. Подкрепен е от областния управител на Сливенска област, Регионална асоциация на общините ТРАКИЯ и от Община Сливен и се осъществява с активната подкрепа и основно участие на Читалище Зора - Сливен.

Изпълнението на дейностите по проекта включва и активното участие на Български културен център в Париж, както и Български културно-информационен център – Братислава.