Хепънинг за Деня на Земята
Хепънинг за Деня на Земята / Младежки дом - Сливен

Младежи от Сливен излязоха с призив за съхраняване на разнообразието, красотата и живота на нашата планета. По мотото „Нека съхраним разнообразието, красотата и живота на нашата планета” в града под Сините камъни се проведе хепънинг, организиран от Младежки дом – Сливен. Поводът бе Деня на земята, който отбелязваме на 22 април.

Сред проявите бе и фото изложба на тема „Човешкото поведение върху сътвореното от природата”. Показани бяха най-замърсените места в света, довели до климатични промени и унищожили животинското и биоразнообразието. Имаше и снимки на красиви места по света, включително и в Природен парк „Сините камъни”.

Децата на Сливен  и младите хора рисуваха на асфалта „Земята” и показаха съпричастност за оцеляването на животинския, растителен и човешки свят.

Хепънинг за Деня на Земята
netinfo

„Много музика привличаше вниманието на хората и създаваше настроение. Младежите и граждани бяха предизвикани да споделят своето отношение към земята и да предадат послания за нейното опазване”, каза Таня Евтимова, директор на Младежки дом – Сливен. Тя допълни, че хепънингът се проведе с активното участие на доброволци от Европейска доброволческа служба, работещи в Младежки дом и Детски младежки съвет.