Грубо отношение от пациенти към работещите в Спешно отделение
Грубо отношение от пациенти към работещите в Спешно отделение / netinfo

През изтеклата нощ в спешното отделение на МБАЛ „Д-р Иван Селимински" - Сливен група лица от ромски произход е проявила неуважение и агресия към медицинския персонал на отделението, което е в структурата на болницата. Персоналът е повикал полиция два пъти. Заместник-директорът на лечебното заведение д-р Хрисант Хрисантов информира, че ромите са били здравнонеосигурени, обиждали лекарите, плюли са по стените и са имали изключително нагло отношение. Те се карали и помежду си за ред, влизали в стаите на отделението, някои посягали да удрят лекарите, имали претенции към обслужването. Разправията е започнала след 20.00 часа и е продължила до 2-3 часа сутринта. Работещи в отделението съобщиха, че често са подложени на подобно отношение, трудно работят в такива ситуации и са много притеснени и изплашени.

Ръководството на МБАЛ „Д-р Иван Селимински" - Сливен изразява своето възмущение от поведението на тези пациенти, осъжда подобни действия спрямо работещите в здравното заведение и призовава за уважение към хуманния труд на медиците.

На 18 и 19 октомври спешна помощ в болницата са потърсили 86 души. Хоспитализирани са 44 от тях. В акушеро-гинекология настанените са 16, във вътрешните отделения - 7, неврология - 4, по 3 в кардиология, хирургия и ортопедия и по 2 в урология и детско отделение. За периода са извършени 27 операции и 11 раждания.