Грейна коледната елха
Грейна коледната елха / Община Сливен

6000 светлини грейнаха върху елхата пред сградата на олщината. Светлините бяха официално запалени в 17.10 часа от кмета Кольо Милев в присъствието на стотици деца и техните родители. Тази година градът ще посрещне Коледа с 15 метрово коледно дърво отрупано с 6000 нови светодиодни лампички.

В церемонията по запалването на светлините на градската елха участие взеха актьорите от Държавен куклен театър – Сливен, вокалните групи „Славейче” при 2 ОУ „Христо Ботев” и „До-ре-ми” при 11 СОУ „Константин Константинов”, хора и детския танцов състав „Българче”, както и този на НЧ „Хаджи Димитър 1934”. За запалването на светлините в Сливен дойде и Дядо Коледа, като от днес до края на годината светещата му коледна шейна ще радва малчуганите на пл. „Цар Освободител”.

Освен украсата в центъра на града нови светлини грейнаха още по булевард „Цар Освободител” и попската градина. В края на месец ноември  заблестяха двете коледни светлинни елхи – на кръговото кръстовище до магазин „Тернопол” и на фасадата на НТС, както и тези на фасадите на Държавен театър „Стефан Киров” и по някои от най-главните булеварди на града.