Граждански протест срещу високите данъци в Сливен
Граждански протест срещу високите данъци в Сливен / Dariknews, Архив
Граждански протест срещу високите данъци в Сливен
83252
Граждански протест срещу високите данъци в Сливен
  • Граждански протест срещу високите данъци в Сливен

Гражданско обединение за Сливен (ГОС) организира граждански протест на 18 декември, петък от 8. 30 ч. пред общината по времето, когато Общинският съвет ще гласува предложението на кмета Стефан Радев за вдигане на данък сгради от 1, 9 на 3, 2 промила върху данъчната оценка и вдигането на данък МПС.

От сдружението призовават участниците да не бъдат с партийни знамена и говорене.

„Не сме доволни от отговора на кмета и администрацията до нас и депутата Петър Петров на нашето отворено писмо. Между другото в отговора на питането дали се събира данък от циганското гето, се казва, че не е правен анализ по квартали. Не смятаме, че първото действие на новото управление трябваше да бъде да прехвърли на гражданите товара от натрупаните дългове на предишни управления. Местните управляващи не бяха заложили в предизборната си програма вдигане на данъци и на практика излъгаха хората", се казва в обръщението.

„Предложихме да бъдат потърсени начини за повече приходи в бюджета, като например събиране на такси от синя зона, решаване веднъж завинаги въпроса с незаконните гаражи и събиране на дори и минимални наеми, преглед на концесиите и оптимизиране на събираемостта по тях, преглед на отдадените и неотдадените, но ползващи се водоеми общинска собственост и разширяване на възможностите за приходи от тях и други начини и способи за пълнене на бюджета и др" пише още в документа, изпратен до медиите.

Това е една нормална гражданска позиция и активност, заяви днес председателят на Общински съвет Сливен Димитър Митев и заяви, че общината трябва да бъде спасена от колапса. И още чуйте в прикачения файл