Градската градина става „Хайд парк”
Градската градина става „Хайд парк” / Младежки дом - Сливен

С голямо парти ще бъде отбелязан Международният ден на младежта в СливенМладежки дом - Сливен и Общински детски съвет, съвместно с Народно читалище “Христо Ботев 1897”, както и танцово студио “Борис Панайотов” към Военен клуб организират „Отворено пространство” на младите хора под мотото „Чуйте нашия глас”.

Празникът ще бъде отбелязан с голямо парти в Градската градина, което ще започне в 17.00 часа на 12 август.

”Посвещаваме 12 август на Европейската година на гражданите. По този повод ние искаме да бъде чут гласът на младите хора. Затова празникът ще премине под мотото „Чуйте нашия глас”. Искаме младите хора да имат трибуна, от която да кажат какво искат от властимащите, местния парламент, кмета на Сливен, партиите. Те ще кажат какво ги вълнува и така ще видим нашия град и страната ни през очите на младите хора”, каза Анелия Иванова, експерт „Младежки дейности и програми” в Младежки дом.

В програмата на събитието са включени рисунка на асфалт, творчески ателиета, зумба парти с Борис Панайотов, който участва и спечели в конкурса „Танцувай с мен”, йога на смеха, уъркшоп за народно творчество и др.  Интересно предизвикателство за младите хора ще бъде “Хайд парк”, в рамките на който те ще имат възможността да кажат това, което ги вълнува. Предвидена е и прожекция на филм.

Тази година не са предвидени екологични прояви, но ще бъде поставен кош, където ще се събират капачки от бутилки, които се изкупуват. Средствата от тях ще бъдат предназначени за купуване на електроуреди за домовете и защитените жилища в града.