Глоба за неуважение на съда
Глоба за неуважение на съда / Дарик Сливен

Глоба по 250 лева за неуважение на съда получиха Станимир Кондев - адвокат на кмета на Ямбол и бившият управител на ВиК - Ямбол инж. Иван Георгиев. По време на заседанието по делото срещу кмета Георги Славов те влязоха в бурен спор, докато инж. Георгиев бе на свидетелската банка. Тонът и изразните средства на двамата дойдоха „в повече" на съдията от Окръжен съд Гергана Кондова и тя им наложи глоба.

Делото срещу кмета Славов, което започна на 21 юли, продължи дълго след официалния край на работното време - 17.30 часа. Въпреки това не бяха разпитани и половината от 36-те свидетели и вещи лица.

Делото продължава днес от 9.30 часа също с разпити на свидетели. Предстои изслушване на кмета Славов. След това ще имат думата прокурорът по делото - Димитрина Георгиева и защитникът на Славов - Кондев.

До обявяване на присъда днес е малко вероятно да се стигне. Не е изключено и съдебното заседание да бъде отложено, тъй като при насрочването на днешното заседание адвокат Кондев е заявил, че е зает.  

Кметът на Ямбол Георги Славов е обвинен за длъжностно престъпление и превишаване на правата като служебно лице при сключване на договор за изграждане на канализация и водопровод на две ямболски улици. Според обвинението е нанесъл щета на общината за 2 090 385 лв.