Гледаха четири възпитателни дела в Ямбол
Гледаха четири възпитателни дела в Ямбол / netinfo

Четири възпитателни дела разгледа тричленния състав към Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни лица през миналата седмица по преписки на Ямболската районна прокуратура. Три от преписките са за кражби и една за блудство над малолетен над малолетно лица.

За един непълнолетен и четири малолетни лица тричленния състав е излязъл с предложение до Районния съд за налагане на временна мярка – настаняване в социално педагогически интернат, а на един малолетен е наложена крайната мярка според Закона за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни лица – настаняване във Възпитателно училище интернат.

На две малолетни лица е наложена мярката предупреждение за настаняване във Възпитателно училище интернат с шест месеца изпитателен срок. На двама родители, за които е установено, че не полагат достатъчно грижи за възпитанието на децата си, вследствие на което децата са извършили противообществена проява, тричленния състав е наложил мярката “предупреждение”.