Гласуват Наредбата за определяне размера на местните данъци
Гласуват Наредбата за определяне размера на местните данъци / netinfo

Наредба за определяне размера на местните данъци ще гласува Общинският съвет в Сливен на своето извънредно заседание в четвъртък.

Съветниците ще разглеждат изменения и допълнения на няколко наредби - Наредба за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги и предоставяни права на територията на общината, Наредба за упражняване правата на собственик на общината в търговските дружества с общинско участие в капитала, Наредба за реда и условията за превоз на пътници с обществения транспорт, Наредба за търговската дейност, Наредба за съставянето, изпълнението и отчитането на общинския бюджет.

Предвижда се още Общинският съвет да приеме изменения на правилника за своята работа, комисиите и взаимодействието с общинската администрация. В дневния ред на сесията е включено още и приемане на Методика за определяне на възнагражденията на общинските съветници за участието им в заседанията на постоянните комисии.

Очаква се да бъде одобрена и план-сметката за разходите за поддържане на чистотата на териториите за обществено ползване, събиране, извозване и обезвреждане в депа на битовите отпадъци за 2008г.

В дневния ред на заседанието са включени общо 12 точки.