Гимназия „Дамян Дамянов” с перфектен проект за униформите
Гимназия „Дамян Дамянов” с перфектен проект за униформите / netinfo

Хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов” в Сливен продължава традицията с униформите в училище, съобщи директорът на гимназията Екатерина Иванова. Според нея униформата отличава възпитаниците на отделните училища и различният социален статус влияе по-малко върху учениците. Г

имназията въведе униформи още при откриването си преди десет години. Учениците носят черни сака и бели ризи, момчетата са с черен панталон и сива или черна вратовръзка. Момичетата носят карирана пола с вратовръзка в същия десен. И до сега те са официалните униформи на училището. Освен това от тази зима учениците имат допълнителни униформи.

Гимназията кандидатства по проект „Продължени традиции” по националната програма „Училището – територия на учениците”.

Тези униформи бяха избрани на модно ревю, на което учениците предложиха собствени модели. Утвърдени са плетени червени пуловери с бели шарки за момичетата и вишневи пуловери за момчетата и черни панталони.

Летните униформи са вишневи ризи с черни поли и черни панталони. „Изпълнихме проекта перфектно, като дължим това на нашето настоятелство”, каза Иванова.

Съгласно първоначалната идея на проекта родителите е трябвало да плащат по 50 лева за униформите. Училищното настоятелство обаче е поело по-голямата част от разходите и родителите са доплатили само по 5 лева.