ГЕРБ-Сливен се включи в тържествата по повод 3 март
ГЕРБ-Сливен се включи в тържествата по повод 3 март / ГЕРБ - Сливен

Народните представители от ПП ГЕРБ-Сливен Десислава Танева, Юлиана Колева и Диан Червенкондев присъстваха на официалната церемония по отбелязване на Националния празник на България - 3 март. Депутатите поднесоха цветя пред паметника на Хаджи Димитър. Представители на младежката организация поднесоха венец от името на областното ръководство на партията. Своята почит пред загиналите за свободата на България отдадоха и общинските съветници Здравко Костадинов и д-р Димитър Павлов.

Сред официалните лица на церемонията бе и областният управител Марин Кавръков. Благодарствен молебен и панихида в памет на загиналите за Освобождението на България отслужи Негово Високопреосвещенство митрополит Иоаникий в съслужение със сливенски свещеници и дамски хор при катедралния храм „Св. Димитър". След ритуала духовният водач на Сливенска епархия се обърна към гражданите и гостите на града и ги поздрави за празника:

„3-ти март е нашия национален празник, който събужда у нас и благодарност и вяра и надежда, защото историята не допуска да бъде променено нито пък да бъде допълвано онова, което е минало. Вчерашният ден е вече отлетял. Затова на трети март ние насочваме погледа си към нашата история, към нашето минало, към нашата свобода. Славни българи - войводи и революционери, са се трудили за освобождението на България. Те са искали България да бъде наравно с другите народи, да бъде образец в много отношения, защото наистина един талантлив народ се ражда на тази малка земя и прославя България и днес по целия свят. Ние трябва с много почит и преклонение да се отнасяме към нашите освободители! България е нашето отечество и е всичко за нас", каза в словото си митрополит Иоаникий.

На празничната церемония, която се проведе на пл. „Хаджи Димитър", бе издигнато националното знаме на България. След тържеството стартира традиционната лекоатлетическа щафета „З март" и масов крос „Освободител", в който се включиха ученици от града. Програмата за празника се организира от община Сливен, съвместно с Центъра за подготовка на танкови подразделения и Регионалния инспекторат по образованието