ГЕРБ искат повече информация за консултациите по бюджета
ГЕРБ искат повече информация за консултациите по бюджета / Дарик Сливен, Архив

Да получат анализ на по-големите разходи по отделни функции, касаещи само суми от местния бюджет, в т. ч. и дофинансирането на държавните дейности с местни приходи са поискали съветниците от групата на ГЕРБ Сливен при провелата се на 7 март консултация за бюджета на общината за 2013 г.

Групата на ГЕРБ настоява също да получи детайлизирана справка на дължимите от община Сливен 30 000 000 лв. - по кои договори; за каква дейност; какви суми; срокове на плащане. Искат още справка за изпълнението на капиталовата програма - какво е направено през 2012 г. - планирани обекти и завършени обекти; по кои европейски програми участва община Сливен и по кои ще кандидатства през 2013г.; списък на сключените договори от община Сливен за периода 08.11.2011г. до настоящия момент, вкл. граждански договори. В списъка да са посочени изпълнители, дейността, цена, срок на договора и изплатени суми по тях.

От ГЕРБ настояват също за разбивка на капиталовите разходи за 2013г. по приоритетни обекти.

„Предвид насрочването на нови консултации за 11 март от 14:00 часа, желаем исканата информация да ни бъде предоставена на  8 март до 17:00 часа" - заявяват общинските съветници от ГЕРБ. Те заявяват, че желаят да продължат участието си в консултациите за бюджет 2013г., но са  категорични, че това може да стане само при пълна прозрачност относно дейността на общинската администрация и прозрачност при разходването на публичните общински финанси.