Георги Георгиев е преизбран за лидер на БСП в Нова Загора
Георги Георгиев е преизбран за лидер на БСП в Нова Загора / netinfo

Председателят на БСП в Нова Загора Георги Георгиев беше преизбран за лидер на местната организация на столетната партия. Георгиев остава на поста след балотаж с опонента си Димитър Бънов по време на проведената в събота конференция на новозагорската структура на червената партия.

Трима бяха кандидатите за поста председател на БСП в Нова Загора, предложени от първичните организации. На първия тур от тайното гласуване Георгиев получи 68 гласа, опонентите му за поста Димитър Бънов и Иван Ников получиха съответно 49 и 22 гласа. След повторното гласуване Георги Георгиев получи подкрепата на 73 от делегатите, а Димитър Бънов получи 57 гласа.

 „Ще дам всичко възможно организацията ни да си стъпи на краката след изборните резултати от лятото, за да сме по-силни от тук нататък и да покажем ново лице на местните избори след две години" - сподели след избирането си Георгиев.

Като основна задача пред партията присъстващите на конференцията делегати определиха организационното стабилизиране и преструктуриране на основните партийни организации, клубовете по интереси и на общинската организация с цел повишаване на дееспособността и авторитета на местните партийни структури.

На Общинския съвет на БСП и на Изпълнителното бюро бе възложено до края на месец февруари 2010 г. да се извърши преглед на основните организации на червените и, ако бъде преценено, да се предприемат действия по оптимизиране на структурата на партията както в града, така и в селата. До 30 юли трябва да приключи работата по изготвянето на електронен регистър на социалистите в община Нова Загора, който да бъде предоставен на Националния съвет на БСП за издаване и връчване на нови членски карти. Приоритетна задача за Общинското ръководство на партията ще е привличането на млади хора към общинската структура на партията, стана ясно на конференцията.

В извънредната общинска конференция на новозагорските социалисти взеха участие 141 от избрани 230 делегати.