Галериите отварят врати за учениците
Галериите отварят врати за учениците / Dariknews

Сливенските галерии имат предложение към училищата в областта, съобщи директорът на културните институции Даниела Ненчева. Идеята е да се повиши интересът на децата към изкуството и се предлага някои от часовете по изобразително изкуство да се провеждат в галериите.

„Ще ми бъде много приятно да върнем учениците при нас. Сливенската художествена галерия е втора по богатство след Националната художествена галерия и децата трябва да научат с какво разполагаме", каза Ненчева. Тя предлага още учениците да заплатят три посещения в галериите, а да имат право на шест, както и на безплатен консултант. Според нея интересът на децата ще се повиши, особено след като видят изложбите през следващата година.

През януари в зала „Сирак Скитник" ще гостува изложба на Вазарели, която най-вероятно ще се посещава не само от сливенските граждани, но и от гостите на града. Преди това ще бъдат експонирани картините от две изложби - на Христо Тотев и Георги Илиев. Даниела Ненчева е отправила покана и към Светлин Русев да участва в самостоятелна изложба в Сливен.