Г. Кънчев: 3500 работни места ще бъдат разкрити до края на 2012 г.
Г. Кънчев: 3500 работни места ще бъдат разкрити до края на 2012 г. / Галин Кънчев

Кандидатът за кмет Галин Кънчев, издигнат от Коалиция "Гражданска мрежа за модерен Сливен" откри официално предизборната си кампания. Това стана на 2 октомври в присъствието на всички кандидати за общински съветници, за кметове на селата, на коалиционните партньори, активисти и симпатизанти. Галин Кънчев очерта целите и приоритетите, по които би работил, ако спечели вота на 23 октомври. На първо място това е спешен разговор с Брюксел и председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу за размразяване на европейските средства по водния цикъл на Сливен и до 1 година полагане на тръбите за канализация и ВиК, и асфалтиране на града. Друг приоритет ще бъде отреждане на терени за залесяване, изграждане на обезопасени детски площадки, подобряване на организацията на движение по уличите на града - определяне на точно определени места за паркиране на моторните превозни средства и такситата, както и изграждане на две кръгови кръстовища на „Дамарски мост" и „Орлето" .

За справяне с безработицата Кънчев предлага подпомагане на малкия и средния бизнес,  при обществените поръчки приоритет ще имат сливенските фирми. Привличане на външни инвеститори за изграждане на нов винзавод за директно изкупуване на продукцията от производителите, както и изграждане на консервна фабрика. Галин Кънчев предлага да привлече и инвеститори за изграждане на модерна сушилня за събиране и съхранение на билки. Той обяви, че поема ангажимента, че до края на 2012 година да разкрие не по-малко от 3 500 работни места с достойно заплащане.

В сферата на здравеопазването предлага периодични безплатни прегледи на гражданите в ДКЦ - 1 и ДКЦ - 2 и купуване на модерна медицинска техника. Освен подобряване на ученическата материално-техническа база и засилена охрана в училището,  кандидат-кметът предлага и въвеждане на свободно избираем предмет „вероучение". Галин Кънчев и кандидат-общинските съветници, които са 30 бяха поздравени от група „Тракийци" към клуб „Лазар Маджаров", певческа група от „Речица" и група за изпълнение на руски песни.