Футболен турнир за „Купата на петте кмета 2013
Футболен турнир за „Купата на петте кмета 2013 / Община Тунджа,

Общински турнир по футбол за „Купата на петте кмета 2013" се проведе в село Роза, община Тунджа. Турнирът спечелиха футболистите от Тунджа.

 Отборите бяха разпределени в две групи от по три отбора. Първата среща на община „Тунджа" с община Стралджа премина с преимущество на отбора на „Тунджа" и срещата завърши 2:0 за тях. При втората среща с община Болярово не бе излъчен победител и крайният резултат беше 0:0, с което община „Тунджа" си осигури да играе на финала с победителя от другата група, отборът на община Елхово, който беше и досегашен носител на купата.

На финалната среща, за първо и второ место, играха отборите на общините „Тунджа" и Елхово. В редовното време не беше излъчен победител и срещата завърши при резултат 1:1. При изпълнението на наказателни удари по-добре се представиха футболистите от „Тунджа" и с 3:1 спечелиха преходната Купа на петте кмета.

Голмайстор на турнира с четири попадения е Тодор Василев от община „Тунджа". За най-добър вратар беше излъчен Станимир Петров, също от община „Тунджа". Най-добър защитник бе Иван Джигов от община Елхово; най-коректен състезател - Тодор Александров от отбора на областна администрация, а най-техничен и полезен състезател - Минко Едрев от община Стралджа.

Купата и грамотите връчи Георги Георгиев - кмет на община „Тунджа".