Фестивал на руската песен и танц
Фестивал на руската песен и танц / Дарик Сливен, архив

55 изпълнители участват в Регионалния фестивал на руската песен и танц, който се провежда днес, 26 март, в голямата зала на Военния клуб в Сливен.  Председател на организационния комитет за провеждане на събитието е кметът на Сливен инж. Кольо Милев. Фестивалът се организира от Дома на дружбата - Сливен, Дружество за приятелство с народите на Русия и ОНД – Сливен и е посветен на 70-та годишнина от Деня на победата над хитлерофашизма - 9 май 1945 г.

В рамките на събитието кметът на общината ще връчи грамоти и свидетелства на 20 дарители, подпомогнали изграждането на паметник на ген. Скобелев в града. Грамоти от общината ще получат трите фирми и трите физически лица, направили най-големи дарения, а всички останали - свидетелства за дарение.

В четиринадесетото издание на фестивала се представят над 55 музикални групи, вокални състави, дуети и индивидуални изпълнители от Сливенска и от Бургаска области. Те са разделени на две групи – детски групи и изпълнители и художествени колективи и изпълнители от зряла възраст. Участниците във фестивала ще бъдат оценявани от жури с председател музикалният педагог Елена Пеева и членове Росица Кунева и Тамара Ямалиева.

 

Заместник-председател на организационния комитет на фестивала е Стоян Георгиев, а негови членове са Десислава Куртова, Атанас Чолаков, Янко Янков, Веселина Шаркова, Елена Маркова, Жулиета Минчева, Людмила Стоянова, Галина Димитрова, Ленко Кренчев, Радка Петрова, Виолета Кирилова, Янка Иванова.