Евродепутатът Eвгени Кирилов с инициатива в подкрепа на Стария бряст
Евродепутатът Eвгени Кирилов с инициатива в подкрепа на Стария бряст / Дарик Сливен, архив

Евгени Кирилов организира в Брюксел кампания в подкрепа на Стария бряст на Сливен в тазгодишния конкурс за Европейско дърво на 2014 г., съобщават от пресцентъра на БСП в Сливен. Кирилов призова своите колеги евродепутати и техните асистенти, Постоянното представителство на България към ЕС и българските служители в европейските институции да гласуват за Стария бряст.

Към нашите сънародници Евгени Кирилов се обърна с думите: "Бих искал да ви призова да подкрепите българския участник - Стария бряст в състезателната надпревара на лишения от всякаква политическа украса конкурс за Европейско дърво на годината. Нека мобилизираме колкото може повече хора да гласуват за нашето българско дърво и то да излезе победител през тази година."

Този призив и линк към гласуването също така бяха публикувани на интернет страницата на Евгени Кирилов и във Фейсбук. Посланик Димитър Цанчев, ръководител на Постоянното представителство, отговори, че е дал своя глас и пожела успех. От кабинета на комисар Кристалина Георгиева също уведомиха, че своя глас са дали не само българските, но и чуждестранните служители в него и изразиха надежда, че Стария бряст ще бъде победител. Потвърждение изпратиха и много сънародници, работещи към евроинституциите в Брюксел, Люксембург и в мисиите на ЕС в други държави, че са гласували и че също разпращат информацията.