Елхата на Сливен грейва на 5 декември
Елхата на Сливен грейва на 5 декември / Димитър Михов, архив

Светлините на елхата пред сградата на община Сливен по традиция ще бъдат запалени на 5 декември с участието на децата от детските градини и актьори от Държавния куклен театър в 16.30 ч.

Коледното дърво ще бъде украсено със светещи елементи и подаръци, изработени от деца от детските градини. Украсата ще се допълва от възстановените шейна, елени и коледни свещи. Заедно с елхата ще бъде включена светещата украса в целия град.

В момента е украсена главната улица от площад „Добри Желязков” до кръстовището „Розова градина“. 30-метрова светеща елха има пред НТС. Украсено е кълбото - фонтанът пред к-с „Печ”. 11-метрова е елхата на новото кръгово кръстовище.

До края на следващата седмица ще бъдат включени всички светещи транспаранти и елементи по улиците и булевардите на Сливен, пред сградата на общинската администрация и на площад „Хаджи Димитър”. Драматичният театър е украсен с светещи големи звезди и снежинки. Дърветата на главната улица ще бъдат осветени със стрингове и транспаранти.

За украсата общината ще плати 23 хиляди лева. Светещите елементи ще бъдат демонтирани след 10 януари, уточни заместник-кметът Иван Славов.

Празничната програма на община Сливен включва концерти на сливенски творчески колективи и гостуващи изпълнители, изложби и коледни спектакли, със сериозно участие на културните институти в града.