Електронен дневник въвеждат в училище в Стралджа
Електронен дневник въвеждат в училище в Стралджа / Пресцентър Община Стралджа

В най-голямото стралджанско училище, СОУ "П.Яворов" се подготвя въвеждане на електронен дневник. Учителите вече преминаха обучение за приложението на новия метод за контактуване с родителите. Лекцията и практическото занятие, организирани  от ръководството на училището и реализирани от педагозите Боряна Георгиева и Лиляна Стойчева дадоха възможност за кратко време учителите да овладеят необходимите знания по въвеждане на електронния дневник.

Според директора Валентина Маринова това ще бъде най-добрият начин за скъсяване на връзката учител-родител. В същото време децата, които искат да хитруват и да скрият определени оценки от родителите си, няма да могат вече да го правят. Чрез електронния дневник  родителите ще получават на имейла или чрез SMS съобщения на телефона  информация за оценките на учениците, за отсъствията, за поведението им, ще бъдат информирани за предстояща родителска среща и др.

С въвеждането на електронния дневник СОУ "П.Яворов" се нарежда между модернизираните училища у нас. Постепенно този вид услуга ще се разширява с въвеждане на нови модули. По всяка вероятност активирането на електронния дневник ще стане до края на месеца, когато родителите за първи път ще направят онлайн връзка с класните ръководители.