Едно от изгубените деца е със счупени стави, а другите две с измръзвания
Едно от изгубените деца е със счупени стави, а другите две с измръзвания / http://dppsk.org

Трите изгубени деца в района на ПП „Сините камъни” са в добро видимо състояние. Те са транспортирани до областната болница в Сливен за оказване на медицинска помощ, съобщи говорителят на полицията Първолета Мандинска.

Момиченцето е със счупени раменна и лъчева кост, настанено е в ортопедията на МБАЛ „Д-р Иван Селимински”. Двете момченца са с измръзнали крачета. Оставени са за лечение в отделението по хирургия. Общото състояние на децата е добро, съобщиха за Дарик от болницата

Тази сутрин, около 8 часа,  след  12-часово издирване, са отрити трите деца, изгубили се в местността „Карандила“ в Природен парк  „Сините камъни“.

Вчера, 52-годишен мъж излязъл на разходка в парка с петте си деца. На слизане от планината, по туристически маршрут, добре позната на сливенци като „Хайдушката пътека”,около 15.30 часа, три от децата  - момиче на 8 години и две момчета на възраст 5 и 7 години, се изгубили от погледа на бащата. Не ги открил до лекия автомобил, оставен в началото на пътеката и се върнал да ги търси. След няколко часово безуспешно търсене в 19.50 на тел.112 бил подаден сигнал за изчезването им.

Незабавно е организирана спасителна операция, в която е включен целият състав на ОДМВР-Сливен. В търсенето на децата взимат участие и служители на гранична полиция, жандармерия, пожарна, служители на дирекциите в Ямбол, Бургас, Стара Загора и служители на горското стопанство в Сливен.

Децата са търсени в продължение на 12 часа с помощта на хеликоптер, термокамери и кучета. Спасителите са търсили децата на територията на целия парк „Сини камъни”, който обхваща площ от близо 7095 хектара. В 08,00 часа тази сутрин децата са открити в подножието на планината близо до града. Над 250 служители и хеликоптер участваха в мащабната спасителна операция, при която са спасени три деца, изгубили се в местността „Карандила”.