Двумесечно бебе умря от недохранване
Двумесечно бебе умря от недохранване / netinfo

Двумесечно бебе, тежащо едва 1,900 гр почина в ямболската болница от недохранване. За случая съобщиха от полицията, където вчера следобед е получен сигнал от Центъра за спешна медицинска помощ, че там е донесен малкия Али с оплакване, че от три дни не се е хранил. Бебето било донесено от баба си и веднага е прието в детското отделение на болницата, с опасност за живота. Полицаите издирили майката- Минка, на 15 години, която също била приета в болницата заедно с брата- близнак на детенцето. По-късно Али починал.

Близначетата са родени в Деня на Ямбол - 14 юни и са признати за негови най-млади граждани. Второто момче е кръстено на заместник- кмета Ангел Тепсизов. Родителите на бебетата са със занижени умствени способности, лека степен на олигофрения. След раждането си Али и Ангел престояли 24 дни в ненатологчното отделение на ямболската болница, след което били изписани. Бабата и дядото на близнаците също са със степен на олигофрения.

В момента майката Минка и малкия Ангел са в болницата със стомашно разстройство, предстои преместването им в инфекциозно отделение.