Движението по пътищата ще бъде спирано до почистването им от сняг
Движението по пътищата ще бъде спирано до почистването им от сняг / netinfo

Когато има сериозна снежна покривка движението по пътищата ще бъде спирано до почистването им, съобщи главен инспектор Николай Колев от сектор Пътна полиция при Областна дирекция на МВР Сливен. Решението е взето след национално и областни съвещания в сектора.

„Това, което се случи през миналата година и виси като обица на ухото на пътните органи, местната власт и контролните органи вече няма да бъде допуснато. Беше голяма глупост да се допуска движение на автомобили по заснежените пътища, заяви Колев.

От КАТ обещаха да засипят медиите със сигнали за проблеми по републиканската пътна мрежа, за да бъдат информирани гражданите и да не предприемат пътувания в усложнена обстановка. Има споразумение за сътрудничество между МВР и Държавна агенция Пътна инфраструктура за това да не се допускат водачи да навлизат в райони на снежни преспи.

„Отново ще има много сериозни проблеми със снегопочистващата техника и те бяха споделени, но редица фирми са заявили готовност да подържат както общинската, така и републиканскат пътна мрежа. Зимните планове на пътна полиция са разработени. Има отпуснат и един автомоблил с висока проходимост – Лада Нива. Но полицията е разпоредетителен орган и помага в такива случаи, но по предложение на стопаните на пътя”, обясни Николай Колев.