Две жалби и осем сигнала в РИК Сливен
Две жалби и осем сигнала в РИК Сливен / Dariknews, Архив

Две жалби против кмета на община Сливен за водене на предизборна агитация са постъпили в РИК Сливен. Това съобщи за Дарик говорителят на комисията Стелли Стефанова.

Първата жалба е вх. №  157 и е от редактор на местно електронно издание. На свое заседание Районната избирателна комисия се е запознала с материалите по жалбата и е излязла с решение, че е неоснователна по същество, поради което не е изпратена по компетентност на ОД на МВР - Сливен за извършване на предварителна проверка.

РИК Сливен е изпратила жалбата до Централната избирателна комисия /ЦИК/.  ЦИК връща преписката на РИК в Двадесет и първи район - Сливенски, за произнасяне по съществото на спора. Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването му.

Втората жалба е отново за водене предизборна агитация на кмета в село Панаретовци. След входиране на жалбата, работната група при РИК-Сливен се запозна с нейното съдържание и изгледа видео- материала (DVD) към нея, предоставен от автора й. Поради липсата на консенсус не беше предложено единно становище пред комисията за проекто-решение.

В РИК Сливен са постъпили и 8 сигнала за разлепване на агитационни материали на нерегламентирани места. След взето решение на комисията е разпоредено на кмета да бъдат премахнати.