Двама в ареста за наркотици
Двама в ареста за наркотици / DarikNews.bg, архив

Двама мъже са в ареста след пореден удар на сектор "Противодействие на криминалната престъпност” в Сливен срещу разпространението на наркотични вещества. Спецакцията е осъществена под ръководството на Окръжна прокуратура – Сливен на 13 февруари. Около 16,00 часа в Нова Загора криминалистите спират за проверка лек автомобил “Мерцедес”, управляван от криминално проявен мъж на 52 години от Сливен. При направеното претърсване полицаите намерили у него 6 полиетиленови плика, съдържащи бяло кристалообразно вещество с тегло около 10 г., което при направения полеви тест е реагирало на метамфетамин. Иззети са още  мобилни телефони и пари - 5000 лева и 260 евро.

В хода на операцията е проверен и лек автомобил “Рено Меган”, в който е пътувал мъж на 21 години от Нова Загора. У него полицаите намерили и иззели полиетиленови пликчета, съдържащи метамфетамин с общо тегло около 9 г. Иззети са мобилни телефони и 200 лева.

Направено е претърсване и в дома на сливналията. Намерени са и иззети мобилни телефони и 1200 къса цигари без акцизен бандерол от различни марки.

И двамата мъже са били задържани за 24 часа полицейския арест в Сливен. По-младият е освободен, на другия е наложена 72-часова мярка. Днес прокуратурата ще поиска за него постоянно задържане под стража.