Двама обявени за общодържавно издирване, други двама са задържани при нощни полицейски акции
Двама обявени за общодържавно издирване, други двама са задържани при нощни полицейски акции / Dariknews.bg, архив

Двама обявени за общодържавно издирване са задържани, други двама извършители на престъпления в Котел и Нова Загора за кражба и унищожаване на имуществ. Иззети са и 3 400 къса контрабандни цигари при снощните масирани проверки по пътищата, заведенията, обществени места и игрални зали в сливенско.

В хода на спецакцията е задържано едно лице, оказвало съпротива на полицейските органи при изпълнение на служебните им задължения в Котел. Проверени са 94 лица, 24 автомобила и повече от 30 обекта на територията на областта. Лицата са проверявани за носене на огнестрелно и хладно оръжие, наркотици и редовни лични документи.

Респектирани са прояви на демонстративно поведения и явно неуважение към нормите на обществото. Съставени са 26 акта по ЗБЛД, ЗМВР и Наредбата на общината.
Служители на пътна полиция извършват проверки по републиканските пътища за явно и грубо нарушаване на правилата за движение на автомобили, създаващи непосредствена опасност за останалите участници в движението.

По пътищата в Сливен, Котел, Нова Загора и Твърдица са проверени 78 автомобила, съставени са 17 акта и 38 фиша за нарушаване на Закона за

Масираните проверки са по разпореждане на главния секретар на МВР гл. комисар Георги Костов, на територията на цялата страна. Действията на ОДМВР-Сливен са съгласувани с административните ръководители на Окръжна и Районна прокуратура-Сливен.

Поводът са зачестилите случаи на опасно и демонстративно управление на моторни превозни средства, при които водачите извършват рискови маневри и създават непосредствена опасност за останалите участници в движението, както и явното присъствие на лица, ползващи демонстративно охрана и ескортиращи автомобили.