Доплер за бременни жени подари кметът на Нова Загора на АГ-отделението
Доплер за бременни жени подари кметът на Нова Загора на АГ-отделението / Общински пресцентър Нова Загора

Ръководството на Община Нова Загора, начело с кмета Николай Грозев, посети Общинската болница МБАЛ „Св. Петка Българска” по случай 21 януари – Деня на родилната помощ, за да отдаде почит на хората, допринесли за развитието на родилната помощ у нас.

Управителят на болницата д-р Николай Колев посрещна кмета Николай Грозев и придружаващите го лица. Д-р Колев нарече днешния ден „празник на новия живот”, защото няма по-щастлив момент за всяко семейство от раждането на детето. Той пожела на работещите в екипа на АГО да бъдат все такива добри професионалисти,  да работят със същата всеотдайност и упоритост, със същата обич и топлота защото първите нежни докосвания на новородените и тяхното обгрижване са отговорност на всички, работещи в отделението.

В поздрава си кметът Николай Грозев изказа своята и на екипа си дълбока признателност и благодарност за труда и вярата в новия живот. Пожела на празнуващите да бъдат здрави, да имат множество щастливи дни и многобройни успехи в благородната си професия, която създава радост на безброй семейства. И допълни: „Общинското ръководство прави всичко възможно, за да продължи да съществува това отделение и да се развива. Не случайно тази година сме заделили близо 100 хил. лв. за болницата. Надявам се да продължим съвместната си ползотворна работа и в бъдеще и да се поздравим с нови успехи през идните години.”

Екипът на АГ-отделението получи и доплер за бременни жени от кмета Николай Грозев като подарък за Деня на родилната помощ.