Дом за деца с психо-социални проблеми откриват в Ямболско
Дом за деца с психо-социални проблеми откриват в Ямболско / netinfo

Проект ”Предоставяне на комплекс от услуги за работа с деца, нуждаещи се от психо-социални и рехабилитационни грижи” ще представи пред социалното министерство община Тунджа.

Проектът ще очаква финансиране по линия на програма ФАР за предоставяне на услуги в общността за рискови групи. Разработен е за деца от 3 до 18 години, нуждаещи се от психо-социални и рехабилитационни грижи, като за сграден фонд ще се ползва бившия дом в село Победа.

Услугите ще бъдат предоставени на деца в риск, жертва на насилие и тормоз, деца с увреждания, както и на бременни жени и майки до 18 години, живеещи на територията на Ямболска област.

По проекта се предвижда да бъдат включвани 20 деца, за които ще се грижи 8-членен персонал. На децата ще се предложат дневни грижи, а когато е необходимо и седмичен престой в дома, консултация с психолог и логопед, превоз до училище или до здравно заведение.

На територията на Ямболска област не съществува друга организация, предлагаща подобен пакет специализирани услуги.

Пълноправни партньори по проекта са общините Стралджа, Елхово, Болярово и ямболската болница “Св. Пантелеймон”.

Стойността на проекта е 150000 евро. Очаква се да стартира през месец август тази година и да приключи в края на септември 2008.