Договори за 65 работни места са били сключени през април
Договори за 65 работни места са били сключени през април / netinfo

84 безработни са започнали работа през април в Сливенска община по Национална програма „От социални помощи към осигуряване на заетост“. По програмата “Асистенти на хора с увреждания“ са работили 86 души, като новоключените за месеца са 8 лица, съобщи директорът на Бюрото по труда в Сливен Тихомира Димитрова. През месеца е проведена процедура по мерки за заетост, на която са подадени 101 работни места от работодатели. Одобрени са 84 работни места. Сключени са договори за 65 работни места. 466 безработни са работили по Проект „Нов избор – развитие и реализация“. От  началото на проекта, са  включени в заетост 746 души.

33 безработни са работили по Проект „Детегледач – шанс за реализация“. 4 души от целевата група през месеца са информирани за включени по Проект „Подкрепа за предприемчиви българи“1 189 са обучените лица, а общо са консултирани 112 лица, информира Димитрова.

През април ас включени в обучение 84 лица по схема „Аз мога повече“, на 78 лица са издадени ваучери. 798 лиц аса ползвали посредническите услуги, свързани с мотивиране и консултиране по схема „По -близо до работа“.

 

28 работещи са включени в надграждащо обучение по проекта. Общо подалите заявления са 54 души. По схема „Първа работа“ са работили 23 безработни, добави Тихомира Димитрова.