До 13 май се приемат заявки за ученическото състезание Шофирай безопасно, бъди отговорен
До 13 май се приемат заявки за ученическото състезание Шофирай безопасно, бъди отговорен / netinfo
Състезание „Шофирай безопасно, бъди отговорен!” за ученици от средните общообразователни училища, профилираните и професионалните гимназии в Сливен ще се проведе на 17 май, съобщиха от Регионалния инспекторат на МОН. Целта е да се привлекат младежите като партньори в борбата за намаляване произшествията по пътищата и да се повиши мотивацията на младите водачи на МПС за спазване правилата за безопасност на движението. Както и да се отправи послание към абитуриентите да шофират с повече внимание през празничните дни и да не сядат зад волана след употреба на алкохол.

Състезанието ще се проведе в два кръга – теоретичен и практичен, и в него могат да вземат участие всички желаещи ученици от училищата в Сливен, притежаващи свидетелство за управление на МПС. В теоретичния кръг ще се решават листовка с въпроси от Правилника за движение и тест с въпроси по първа долекарска помощ. Вторият кръг е за безопасно управление на автомобил на полигон, за време. Организаторите уточняват, че при превъртане на гуми при потегляне и блокиране на спирачки при спиране състезателят се декласира.

Участниците с най-малък брой наказателни точки от I и II кръг и най добро време от II кръг ще влязат в призовата тройка и ще бъдат наградени с грамоти и материални награди.

Първите три отбора ще получат купа и материални награди.

Заявките за участие се приемат най-късно до 17.00 часа на 13 май в инспектората в Сливен.