Директор иска нова детска градина
Директор иска нова детска градина / netinfo

Поправка на течащи покриви, необходимост от смяна на дограма и осигуряване на безопасно придвижване около детските градини в Община Сливен. Това са част от основните искания, които ръководителите на детските заведения отправиха към кмета инж. Кольо Милев по време на работна среща.

Кметът  обеща подкрепа, за да може в най-скоро време пречките да бъдат отстранени. „Запознат съм с информацията за течовете, нуждата от подмяна на прозорци и на леглова база, с необходимостта от подмяна на кухненско и друго оборудване” каза още той.

Като начин за отстраняване поне на част от проблемите той посочи използването на предстоящия превод на средства от държавния бюджет, които Община Сливен ще получи като безлихвен заем заради блокиранети си сметки в КТБ. Друг проблем е нуждата от охрана и видеонаблюдение в районите на детските заведения, тъй като много често те стават обект на набези на недобросъвестни граждани или големи деца, които играят на детските площадки и ги рушат.

За да се ограничат посегателствата Милев поясни, че в районите на детските заведения ще патрулира общинска охрана.

По думите му, в момента се правят ремонти на съществуващите детски площадки по кварталите, за да има къде да играят децата и да не влизат в детските градини. Някои от учителите изтъкнаха и нуждата от ремонт на филиалите на детските градини, тъй като сградният им фонд е недостатъчен, за да поеме желаещите да посещават учебните заведения деца.

Директорът на ЦДГ „Перуника” с. Сотиря дори поиска построяването на още една детска градина.