Димитър Илиев и Янаки Янакиев тестваха трасета за рали Сливен
Димитър Илиев и Янаки Янакиев тестваха трасета за рали Сливен / сн. архив Дарик - Сливен

Димитър Илиев и Янаки Янакиев са на финалната фаза от своята подготовка за рали „Сливен". В началото на седмицата тимът тества своята Skoda Fabia S2000 край София, а вчера и днес шесткратния шампион успя да направи и успешни опознавателни тренировки на трасетата край Сливен. След отличното класиране на отбора в рали „България", състезателния автомобил на VRT е бил щателно прегледан и ревизиран за участието си във второто по големина състезание в нашата страна.

„Доволен съм от свършената работа до тук, надявам се да нямаме проблеми и по време на ралито, за да покажем това, на което сме способни. Очаква се времето да е доста променливо, което ще направи състезанието непредсказуемо. Рали „Сливен" е едно от любимите ми ралита и съм убеден, че ще успеем да зарадваме нашите фенове и спонсори със своето представяне." - сподели Митко малко преди последното тренировъчно преминаване по класическия етап „Българка".

Рали „Сливен" ще се проведе от 3 до 5 септември, като официалното откриване на състезанието е в 19 часа в петък, а отсечките на надпреварата са в двата почивни дни. В петъчната сутрин от 10:30 часа Димитър Илиев и тимът му ще изнесат открита лекция с демонстрации в сградата на МЕИ Сливен.