Детска градина „Детство” представи пролетна пиеса в кукления театър
Детска градина „Детство” представи пролетна пиеса в кукления театър / netinfo

Вълшебна приказка за пролетта, красотата, багрите и радостта зарадва зрителите на Сливенския куклен театър. Щастливата публика горещо аплодира спектакъла "Пролетно раздвижване", превърнал се за всички горди родители в незабравимо зрелище, защото актьорите на сцената бяха собствените им деца – възпитаници на детска градина „Детство” в сливенския квартал „Младост”.

Блестящите актьори, които за пръв път се изявиха на подобна голяма сцена представиха приказна история за раждането на пролетта. С нея, разбира се, са свързани разноцветните багри на дъгата, нежните цветя, калинките, пчеличките, бръмбарчетата, щурчетата, светулките. Чудната метаморфоза за възраждането на природата бе представено от малка невзрачна гъсеница, която се превърна в разкошна пеперуда.

 

Виновници за вълнуващото преживяване, автори и организатори на пролетното тържество-спектакъл бяха колективът на детска градина „Детство” с директор Дора Илиева. Тяхна заслуга бяха и невероятните костюми и декори в пиесата.

„Спектакълът е свързан с Европейската година за творчество и иновации”, каза директорката на детската градина  Дора Илиева.

„Искаме да покажем творчеството, въображението и таланта  на нашите малки възпитаници, както и на учителите им.

Нашата детска градина може да се похвали и с първия в Сливен цветен вестник, издаден през 1998 година.

 

Първи в Сливен – през 2000 година направихме Ден на Европа и се гордеем с това новаторство. По този повод получихме поздравителен адрес от посланика на Германия.

 

В детската градина се организира и курс по компютърни технологии, който е нещо ново за децата в предучилищна възраст. Курсът е по специално подготвена програма за подпомагане интелектуалното развитие на децата и се провежда в Техническия университет”, разказа Илиева.