Дете е починало от тежка пневмония
Дете е починало от тежка пневмония / Дарик Сливен

Момиченце, лекувано преди това в Сливен, е починало в пловдивска болница, съобщиха от сливенската областна болница. Случая оповести sliveninfo.com. Детето е прието в детското отделение на МБАЛ „Д-р Иван Селимински" на 10 февруари между 11.00 и 12.00 часа, уточняват от болницата. То е било на 1 година и 9 месеца. Прието е с висока температура и сринат имунитет. Направената рентгенова снимка показва много тежка двустранна пневмония, масивна вляво. Веднага е започнато масивно антибиотично лечение с три вида антибиотици.

След 48 часа е направена контролна рентгенова снимка, която показва наличие на пристенен излив. Това е причината началникът на детското отделение д-р Люба Бъчварова да насочи детето за активна аспирация към гръдна хирургия на Университетската болница в Пловдив.

Д-р Бъчварова информира, че са пристигнали резултатите от направени микробиологични изследвания. Те показват, че се касае за стафилококова пневмония. Д-р Бъчварова информира, че по думите на родителите детето е вдигнало висока температура на 6 февруари, неделя. В понеделник сутринта е заведено на лекар, във вторник - също. Лекувано е симптоматично.