Десетки сигнали за поражения, нанесени от вятъра в Сливенско
Десетки сигнали за поражения, нанесени от вятъра в Сливенско / Дарик Сливен, архив
Десетки сигнали за поражения, нанесени от вятъра в Сливенско
45926
Десетки сигнали за поражения, нанесени от вятъра в Сливенско
  • Десетки сигнали за поражения, нанесени от вятъра в Сливенско

Силният северен вятър остави няколко села от община Сливен без ток, съобщи за Дарик инж. Снежана Кънева, началник отдел „Обществен ред и управление при кризи и отбранително мобилизационна подготовка" в общинска администрация. Близо 60 сигнала за поражения са постъпили до този момент в отдела, реагира се веднага, като на служителите на общината помагат и пожарникари.  Паднали дървета и клони са блокирали за кратко някои пътища, има дървета паднали и върху паркирани автомобили. „Обстановката и критична, но под контрол" - обобщи ситуацията инж. Кънева и препоръча да не се тръгва на път, ако това не е наложително и да се ползват технически изправни автомобили.

От полицията съобщават, че ситуацията в региона е усложнена. От Областно пътно управление работят по почистване на снега, паднал в планината, където снежната покривка на места достига 20 сантиметра. Пътищата се почистват и от паднали дървета и клони и се опесъчават. Засега няма затворени пътища.

От общинска администрация съобщиха, че сериозна авария по електропреносната мрежа остави без ток жителите на село Раково. Възникнала е повреда в 20- киловолтови стълбове. Екипи на EVN са на мястото и работят по отстраняване на аварията. Без ток са и живеещите в село Горно Александрово.