Деян Дечев е председател на БСП-Сливен
Деян Дечев е председател на БСП-Сливен / Дарик Сливен, архив

Деян Дечев е новият председател на Общинския съвет на БСП в Сливен. Той бе избран на заседание на общинската конференция на партията днес. Номинираните в началото на форума бяха седмина - заместник-председателят на Общинския съвет на партията и председател на групата общински съветници на БСП Деян Дечев, Петко Крълев, Станимир Туджаров, председателят на Общински съвет - Сливен Соня Келеведжиева, общинските съветници Събина Петканска и Мариета Петкова и Янко Янков. Последните четирима си направиха самоотвод. Преди гласуването заседанието прие оставката на бившия председател на партията Мартин Славов.

Той бе преизбран на поста председател на 29 април, а на 21 май, след разпространен в медиите запис на водени предизборни преговори между Славов и друг кандидат за кметската надпревара в местните избори, той подаде оставка, която бе приета на извънреден пленум на организацията.

За избора на председател на днешното заседание гласуваха 170 делегати, като 132 бяха гласовете на Деян Дечев, 20 за Станимир Туджаров и 17 за Петко Крълев. Имаше и една недействителна бюлетина.

Гости на заседанието бяха областният председател на БСП Асен Гагаузов, Красимир Янков - член на Националния съвет на БСП, кметът на Сливен Кольо Милев и др.