Депутатът от ГЕРБ Диан Червенкондев откри новия офис на РИО на МОН в Сливен
Депутатът от ГЕРБ Диан Червенкондев откри новия офис на РИО на МОН в Сливен / ГЕРБ - Сливен

Народният представител от ПП ГЕРБ-Сливен Диан Червенкондев откри новия административен офис на Регионалния инспекторат по образованието. На официалната церемония присъстваха още Драгомир Маноилов – парламентарен секретар на МОН, областният управител на Сливен Марин Кавръков, председателят на общинската структура на ПП ГЕРБ Здравко Костадинов, кметът на Нова Загора Николай Грозев, представители на общинска администрация-Сливен, институции и медии. Специален гост на тържеството бе проф. Минко Балкански.

„Честитя на всички, които ще работят в новата сграда на Регионалния инспекторат по образование. Това е поредното доказателство за отношението на управляващите към образованието, една от сферите, към която винаги сме насочвали нашето внимание, повишавали сме финансирането, разбира се в рамките на бюджета. Насочваме нашите усилия към образованието и затвърждаваме разбиранията си, че то е основа на всичко. С една добра основа, дадена от учители и родители, расте добре възпитано и обучено поколение. Потенциалът, който се придобива в предучилищното, училищното и висшето образоване, е предпоставка за икономически просперитет”, каза Червенкондев. Той пожела новия Закон за предучилищното и училищно образование, който трябва да се приеме, да е насочен основно към психическото и физическото развитие на детето и да е полезен за обществото.

Началникът на инспектората по образование Бисерка Василева изрази благодарността на своя екип за възможността да се работи в нови и много добри условия. Всички гости получиха подарък – умален модел на училищен звънец и бяха поздравени с песни от сливенския край в изпълнение на Камерна група при Националното училище за фолклорни изкуства "Филип Кутев" - Котел.

До сега Регионалният инспекторат по образованието се помещаваше в сградата на Община Сливен. Новата база, която бе ремонтирана със съдействието на МОН, се намира на бул. „Братя Миладинови” 18.