Депутат внася питане за проект по ИСПА
Депутат внася питане за проект по ИСПА / Дарик Сливен

Питане в Народното събрание  по двата проблема на Сливен се ангажира да внесе народният представител от Синята коалиция Кирчо Димитров. След събиране на повече информация за скандала с водния проект по ИСПА и предоставянето на Природен парк „Сините камъни" на общината Димитров заяви, че ще разговаря и с министъра на екологията Нона Караджова.

Народният представител направи отчет за свършеното от СДС през първите два месеца на годината. Димитров подчерта, че от партията му са внесли няколко предложения, с които искат да върнат силно рестриктивния режим по изследването на генномодифицирани организми.

Синята партия е успяла да се противопостави на МВР за безконтролното следене на интернет-трафика и е успялада предотврати опасността специалисти по хиперинфлация да съветват българския премиер Бойко Борисов.

СДС е доказала верността на думите на Ахмед Доган, че той „бил човекът в държавата" чрез предоставяне на конкретните доказателства.  От партията са настояли земеделският министър да внесе искове за разваляне на всички заменки, заради които страната е заплашена със санкции от ЕК.

„Обявихме се категорично против изграждането на АЕЦ „Белене" и призовахме  финансовото министерство да освободи рестриктивните мерки", допълни Кирчо Димитров. Следващата задача пред СДС е  приемане на актуализирана антикризисна програма.