Деня на народните будители в община „Тунджа”
Деня на народните будители в община „Тунджа” / Дарик Сливен, архив

Тържествено ще посрещнат Денят на народните будители – 1 ноември, в много села от община „Тунджа”. В 10.00 ч. в село Скалица тържествено ще бъде чествана 180-годишнината на образователното дело в селото. Организатори са ръководството на ОУ „Св. Паисий Хилендарски” и училищното настоятелство. Празникът ще се проведе в залата на читалището.

От 10.30 ч. в салона на народно читалище „Джон Атанасов” в село Бояджик ще се проведе първият общински конкурс „Заблестява звезда”. На сцената ще се изявят даровити деца и ученици в областта на литературата и песните. Във фоайето ще бъде уредена изложба от творби на млади художници. Конкурсът се провежда в рамките на 85-годишнината от създаването на местното читалище. Кметът на община „Тунджа” Георги Георгиев ще връчи Наградата за наука, образование и култура „Джон Атанасов”, с която читалището се удостоява за високия принос в духовното развитие на общината и за богатата читалищна дейност.

Премиера на книгата „История на село Калчево” на д-р Иван Славов ще се състои от 17.00 ч. в салона на народно читалище „Светлина” в Калчево. Творбата ще представи Тенко Тенев – председател на Дружеството на писателите – Ямбол.

В 18.30 ч. в салона на народно читалище „Н. Й. Вапцаров” в село Генерал Инзово започва празничният концерт, посветен на Деня на народните будители и 10-годишнината от създаването на местната фолклорна група „Тракийски напеви”.

 

„Книга от пепел ІІ” е творбата на младия писател Димитър Михов ще бъде представена от 19.00 ч. в народно читалище „Развитие” в село Генерал Тошево. Проявата ще бъде съпътствана с празничен концерт.