Денонощие засилен контрол на скоростта
Денонощие засилен контрол на скоростта / DarikNews.bg, архив

13 актове и 17 фиша за нарушения са били наложени в сливенско по време на 24-часовата операция по контрол на скоростта, която се проведе от 6,00 часа на 16 април до 6,00 часа на 17 април. Непрекъснато, в продължение на 24 часа екипи на Пътна полиция са следели за спазване на скоростта в населените места, по главните и второстепенни пътища, пътните участъци между селата, като и малките населени места. Санкционирани са водачи за неизползване на предпазни колани, установени са двама неправоспособни водачи, срещу които са образувани досъдебни производства и е съставен един акт за отказ на водач да бъде изпробван с техническо средство за употреба на алкохол.  В хода на операцията са съставени  31 фиша за неправилно паркиране.

Акцията  се провежда в рамките на седмичната специализирана операция по линия на TISPOL.  От 13 до 19 април на територията на всички държави-членки на ЕС се извършва засилен контрол по спазване на разрешената максимална скорост за движение.

 

От Областната дирекция на МВР - Сливен призовават водачите да спазват правилата за движение, да съобразяват скоростта си с ограниченията и с условията на пътя. Ще бъде осъществен контрол и по отношение на употребата на алкохол, правоспособност, наличие на застраховка „Гражданска отговорност” и използването на обезопасителни колани и каски.