Ден на отворени врати в училището в село Скалица
Ден на отворени врати в училището в село Скалица / netinfo

Ден на отворените врати се проведеде в СОУ „Св. Паисий Хилендарски", с. Скалица.

Целта на мероприятието беше насочена към приобщаване на повече родители към проблемите на образованието и засилване на съпричастността им към училищния живот.

В деня на отворените врати родителите имаха възможност да наблюдават и участват в работата на учениците от различни класове в часовете от дневната програма на училището. Ученици и родители четоха заедно и участваха в драматизация в 3 и 4 клас. Своите умения и това, че вече са грамотни, показаха първокласниците от училището.

Ден на отворени врати в училището в село Скалица
netinfo

В прогимназиален етап също бяха подготвили интересни уроци по география и икономика, математика и изобразително изкуство. Вниманието на родителите прикова лабораторния урок в 6 клас по предмета Човекът и природата. Демонстрации, опити и самостоятелни изводи от практическата работа направиха учениците, а родителите с интерес наблюдаваха работата на младите изследователи.

Денят завърши със занятието по СИП - музика. Учениците заедно със своите родители пяха и танцуваха под ръководството на учителката. Изпълнения на химна на община"Тунджа" и на любими песни от репертоара на група "Медени гласчета" прозвучаха чрез „медените гласчета" на участниците в групата, като събраха заслужените овации на присъстващите.

Ден на отворени врати в училището в село Скалица
netinfo

„Заедно можем по-добре, когато целта е една и усилията на учители, ученици и родители са общи", бе извода от деня на отворените врати в СОУ „Св. Паисий Хилендарски".