Ден на отворени врати се състоя в Центъра за подготовка на специалисти – Сливен
Ден на отворени врати се състоя в Центъра за подготовка на специалисти – Сливен / Център за подготовка на специалисти - Сливен

Деца бяха гости днес преди обед на военното формирование – Център за подготовка на специалисти в Сливен, по повод Международния ден на детето – 1 юни. Те имаха възможност да видят танк Т-72, 122-милиметрова самоходна гаубица „Гвоздика”, бойна машина на пехотата (БМП-1 и БМП-23),  както и друга бронирана техника, разгледаха образци леко въоръжение, сред които пистолет „Макаров” и автомат „Калашников”. Посещението на музея и запознаването с експозицията дава още по-пълна картина за военното формирование не само към настоящия момент, но и за неговото развитие през годините.

Ден на отворени врати се състоя в Центъра за подготовка на специалисти  Сливен
netinfo

В чест на децата бяха приветствените думи, разказите, обясненията на хората с униформи, концертът на Военния духов оркестър. Младите посетители бяха от детска градина „Звездица”, VІІІ-мо основно училище, ХІ-то училище „Константин Константинов”, Хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов”. Сред гостите имаше и деца на военнослужещи, които имаха възможност да видят къде служат техните родители.

Ден на отворени врати се състоя в Центъра за подготовка на специалисти  Сливен
netinfo

Показаната бронирана техника и леко въоръжение бяха разгледани и от 44-ма новоприети военнослужещи. Те са на служба от началото на месец май във военно формирование 22 180–Казанлък, а до 5 юли ще се обучават в ЦПС,  преминавайки „начална военна подготовка”.