Делото за блок 20 отложено за средата на май
Делото за блок 20 отложено за средата на май / Дарик Сливен, Архив

Ямболския окръжен съд отложи за 14 и 15 май делото срещу кмета на община Ямбол Георги Славов във връзка с прословутия бл. 20. Отлагането е по искане на защитата, която обяви, че на заседанието днес не са се явили няколко важни свидетели, а е желателно вещите лица да дадат показания след като всички свидетели бъдат изслушани. Съдия Диана Фарфарова прие искането на защитата и отложи делото.

След неколкократно отлагане, ход на делото бе даден днес, 26 март.  Според обвинението, кметът на Ямбол Георги Славов през периода септември-октомври 2010 година умишлено не е положил достатъчно грижи за управлението, ръководството, стопанисването и запазването на повереното му имущество и строителните отпадъци са предоставени в разпореждане на фирмата. Става въпрос за стомана за 227 000 лв. и инертни материали /бетонови отпадъци/ за 62 800 лв. В резултат са последвали значителни щети за община Ямбол в размер на 290 500 лв.

Очаква се в средата на май да бъдат изслушани и останалите призовани свидетели, вещите лица и Окръжен съд - Ямбол да излезе с решение.