Делото срещу Мъндев - при закрити врати
Делото срещу Мъндев - при закрити врати / netinfo

При закрити врати ще премине днешното заседание по делото срещу сливенския бизнесмен Атанас Мъндев и неговите приближени, заради използването на специализирани разузнавателни средства. Някои от обвиненията са свързани със склоняване към проституция и така могат да станат известни позорящи за участници в делото факти.

Делото е по обвинения в трафик на хора и склоняване към проституция. Ход бе даден във вторник, когато бе прочетен обвинителният акт. Подсъдимите отказаха да дадат обяснения пред съда. Мъндев е под домашен арест след задържането му през месец май. В ареста са трима негови приближени, сред тях е Селим Мусов Кадиров, известен с прякора Салама. Други двама обвиняеми са на свобода под парична гаранция.

Атанас Мъндев е шеф на бившата силова групировка „Клуб 777". Той бе задържан в началото на юни 2008 г. в Сливен. Комисията „Кушлев" наложи запор на имуществото му. На 1 август с решение на Окръжния съд в Сливен бяха иззети и дялове и имоти от Мъндев и членовете на семейството му. Сред отнетото имущество са половин идеална част от къща в квартал "Клуцохор", заведението "Червило" в центъра на града, апартамент в квартал "Българка" и имот в еленското село Бялковци. Най-вероятно делото няма да приключи и днес.