Деца играят за деца в спектакъла „Палечка”
Деца играят за деца в спектакъла „Палечка” / интернет

Децата от детска театрална студия към читалище „Зора 1860" в Сливен ще представят тази вечер спектакъла „Палечка" по произведения на Ханс Кристиян Андерсен. „Палечка" е една от историите, към които се отнасям с лично пристрастие - един от моите първи опити да представя разказ пред публика в детството, макар и само на кръг близки и познати, беше именно върху тази приказка", споделя режисьорът на постановката Ивайло Гандев.

Спектакълът е предназначен за детска аудитория. Една от целите на проекта е в диалог с техните връстници, които разказват историята, да се потърсят проблемите, които ги вълнуват в класическия сюжет.  „Формулата деца играят за деца винаги ми се е струвала важна в търсенето на най-адекватен начин да се изгради едно представление за млада публика" казва още младият режисьор.

Автор на адаптацията за сцена е режисьорът Венцислав Асенов, автор на много спектакли за деца от различни възрасти. Сценографи на постановката са Елица Рангелова и Гергана Мантърлиева. Мерилин Николова изпълнява ролята на главния герой в спектакъла - Палечка.

Спектакълът ще се играе на 9 ноември от 18.00 ч. на сцената на читалище „Зора".