Дарителски кръг „За  по-доброто бъдеще на Сливен”
Дарителски кръг „За по-доброто бъдеще на Сливен” / Обществен дарителски фонд Сливен

За втори пореден път ще се проведе дарителски кръг „За  по-доброто бъдеще на Сливен”. Инициатор е Фондация "Работилница за граждански инициативи" и "Обществен дарителски фонд Сливен".

За участие в Дарителския кръг са допуснати 6 проекта, които ще бъдат представени в рамките на 8 минути от представители на кандидатстващите организации. Проектите са сръчността на българката“ на НЧ „Дружба-1993“ Сливен, здавословното хранене – гаранция за дълголетие, сила и щастие на Гражданско сдружение"Здраве и сила", „Сливен Арт Фест” – среща на творци от различни поколения на Фондация"Добродетел", „Сливен – преди и сега 2 – продължениет”  на Сдружение „Център за социално партньорство” и „Магистрала към щастието“ – годишен конкурс за най-добре оформена градина, тераса и междублоково пространство на Сдружение „Свети Георги Победоносец”.

Проекто предложенията ще бъдат анонсирани за финансиране на участниците днес в 18:00 ч. в зала „Май“.

Това първо събитие от Дарителски кръг „За по-доброто бъдеще на Сливен” ще се стреми да събере най-малко 2000 лева за всеки от одобрените с конкурс проекти. Набраните суми за различните проекти постъпват в сметка на Фонда и се разпределят като грантове към организациите-бенефициенти в рамките на 10 - 20 дни след събитието. По този начин дарителският кръг осигурява бързо и гъвкаво финансиране за малки проекти на организации, работещи в общността.

Дарителите получават от Фонда отчет за изпълнението на проектите и резултатите от тях.

Първите проекти видими за обществото и гражданите на град Сливен бяха реализирани в началото на 2014 г.