Дадоха ход на делото срещу Радостин Русев
Дадоха ход на делото срещу Радостин Русев / Дарик Сливен

Сливенският Окръжен съд даде ход на делото срещу тримата обвиняеми в данъчно престъпление. Подсъдимите са общинският съветник и бизнесмен Радостин Русев, управителят на ДЗЗД „Хидросистеми" Мартин Стефанов и Жечко Стоянов Стоилов.

Прочетено е обвинението в обвинителния акт. В 14.00 часа делото продължава с разпитване на свидетелите, които са 32-ма. Това обяви пред Дарик адвокатът на Мартин Стефанов Милен Калоянов.

Прокуратурата привлече Радостин Русев като обвиняем за това, че през периода 1 септември 2007 г. - 31 януари 2008 г. в Сливен, като управител на "Бул-гейт" ЕООД, при условията на продължавано престъпление избегнал плащането на данъчни задължения в особено големи размери - 374 500 лв., подал фалшиви справки-декларации по чл. 100 от Закона за ДДС и използвал фалшиви документи и фактури с невярно съдържание, издадени от "Леском" ЕООД при водене на счетоводството, като доказателство, че са сключени сделки по тях. Прокуратурата квалифицира престъпление по чл. 255 ал. 3 и различни връзки от Наказателния кодекс /НК/.